Sportprijzen Teylingen

Jaarlijks belonen de gemeente Teylingen en Sportcafé Teylingen de sporthelden uit Voorhout, Warmond en Sassenheim met de Sportprijzen Teylingen. De uitreiking is altijd in het voorjaar, tijdens een feestelijke bijeenkomst.

 

De Sportprijzen Teylingen 2017 zijn gewonnen door HV Foreholte (Sportprijs Teylingen), June van Westing (Talentenprijs) en Jan Randsdorp (Sportbegeleidersprijs).

 

 

Genomineerden Teylingen Sportprijs

Voor de Teylingen Sportprijs zijn ook drie teams en één individuele sporter genomineerd:

 

Warmunda dames 1 is in korte tijd gepromoveerd van de vijfde naar de derde klasse. Een prestatie van formaat voor een team dat nog maar kort bij elkaar is. En ook in de huidige klasse doen de Warmondse voetbalsters mee om de prijzen en staan momenteel op de eerste plaats.

Pieter Heerema zeilde in ruim 116 dagen de wereld rond in de non-stop solo race Vendée Glove. De in Warmond woonachtige Heerema voltooide hiermee als eerste Nederlander de prestigieuze wedstrijd.

De selectie HV Foreholte dames  kende een uitstekend seizoen. Dames 1 werd na een spannende competitie kampioen en de Voorhoutse handbalsters promoveerde daardoor voor het eerst in ruim twintig jaar terug naar de Eredivisie. Ook dames 2 werd in hun klasse kampioen.

Ter Leede dames 1 sleepte op de laatste dag van de competitie het kampioenschap in de Topklasse binnen. De Sassenheimse voetbalsters bleven concurrent Buitenveldert net voor. Het was voor het eerst 2012-2013 dat Ter Leede zich weer kampioen mag noemen.

 

Genomineerden Talentprijs

In de categorie Talentenprijs, gesponsord door Van Velzen Accountants, zijn vier talentvolle sporters tot en met 18 jaar genomineerd:

 

Patricia Koot (13), schaatsster bij de Warmondse IJsclub, won in 2017 het officieuze NK voor Pupillen, werd derde bij het officieuze Europees kampioenschap en pakte brons bij het Nederlands kampioenschap jeugdmarathon. Daarnaast scherpt de inwoonster van Sassenheim regelmatig baan- en clubrecords aan.

June van Westing (14) werd vorig seizoen landskampioen met HDM MC1 op het veld. De aanvoerster werd in de zaal districtkampioen zaalhockey en won ook zilver bij het NK zaalhockey. De Voorhoutse June speelt in het opleidingsteam van Nederland B, maar debuteerde vorig jaar ook in de hoofdmacht van Nederland B.

Yodi Monteny (17) is naast scheidsrechter bij voetbalvereniging Foreholte, ook internationaal succesvol. Hij floot deze zomer de halve finale van de IBERCUP in Portugal en zat in het arbitrageteam voor de finale. Daarnaast fluit Yodi standaard de wedstrijden van oudere spelers en soms ook senioren.

Mark van Loon (18) debuteerde in het seizoen 2016/2017 in de hoofdmacht van The Bassets en was daarmee de jongste speler in de Ereklasse, de hoogste nationale rugbyklasse. Inmiddels is de Sassenheimer een van de dragende spelers en speelde zich in de kijker. Hij werd opgenomen in de voorselectie voor het nationale opleidingsteam Herens15.

 

Sportbegeleidersprijs

Voor de derde keer is er ook aandacht voor de begeleiders die het sporten voor anderen mogelijk maken. Eerder werd de Sportbegeleidersprijs gewonnen door eredivisie-scheidsrechter Allard Lindhout (2015) en clubtrainer Willem Homan (2016).

 

 

 

Winnaars Sportprijzen Teylingen

Sportprijs Teylingen
2006: TOP C1 (korfbal)
2007: Ter Leede 1 dames (voetbal)
2008: Marlot Meddens (tennis)
2009: Remona Franssen (atletiek)
2010: Niels Langeveld (autoracen)
2011: TOP (korfbal)
2012: Lisa van der Geest (schaatsen)
2013: Foreholte 1 (voetbal)
2014: Tamara Middelburg (atletiek)
2015: The Bassets (rugby)
2016: TOP (korfbal)
2017: HV Foreholte (handbal)

Talentenprijs
2010: Miranda de Regt (atletiek)
2011: Kees Heemskerk (schaatsen)
2012: De Columbiaan junioren (zwemmen)
2013: Famke Deelstra (rugby)
2014: Thieme Schmidt (atletiek)
2015: Stan van Bladeren (voetbal)
2016: Andrea Bouma (atletiek)
2017: June van Westing (hockey)

Sportbegeleidersprijs
2015: Allard Lindhout (scheidsrechter betaald voetbal)
2016: Willem Homan (Teylingen)
2017: Jan Randsdorp (Warmondse IJsclub)