Rob Batenburg, voorzitter (a.i.)

Het aantal verenigingen en vrijwilligers in de gemeente Teylingen is uitzonderlijk hoog. En het niveau waarop die verenigingen presteren en de projecten die de vrijwilligers organiseren zijn van alle soorten en maten. Een goede samenwerking tussen verenigingen, overheid, ondernemers en media is daarbij onontbeerlijk. Hier biedt het Sportcafé Teylingen een mooi platform voor. Als bestuurslid is mijn rol het verbinden van partijen. Naast mijn rol als ondernemer en accountant ben ik ook sporter in Teylingen. Ik vervul daarnaast nog een aantal bestuursfuncties in de Vereniging Bedrijfsleven Duin- en Bollenstreek en het Jacoba van Beierenfonds Teylingen. Vanuit het zakelijke en sportieve netwerk kan ik veel verbanden leggen en daarmee de sport en het vrijwilligerswerk in Teylingen verder helpen. Mijn passie is het stimuleren van talent en nieuwe initiatieven.

Wim Blom, secretaris

Het beoefenen van sport is bij mij op wat latere leeftijd begonnen. Reden was dat ik rond mijn 30e jaar jeugdleider bij een juniorenvoetbalteam werd. Het kwam regelmatig voor dat ik dan de wedstrijd ook moest fluiten. Om de jongens bij te houden, ben ik toen met hardlopen begonnen. Dat heeft zo’n vlucht genomen dat ik naast de 10 km-lopen ook aan een aantal halve marathons heb meegedaan. Een aantal jaren later is ook fietsen een passie geworden. Zo heb ik een aantal keren meegedaan aan de 11-stedenfietstocht in Friesland op 2e Pinksterdag. Ook heb ik ongeveer 20 keer meegedaan aan mini triathlons, waarvan 13 in Sassenheim.
Op organisatorisch gebied wil ik een bijdrage leveren aan de sport. Met veel plezier ben ik secretaris bij de Stichting Sportpromotie Teylingen.

Maresca de Jong, penningmeester

Als jong meisje was ik een echt paardenmeisje. Als het even kon was ik te vinden in de buurt van paarden en reed zoveel mogelijk paard. Niet in wedstrijdvorm, maar als recreatieruiter. Heerlijk op mijn paard door de bossen en duinen en over het strand. Inmiddels is ook mijn oudste zoon besmet met het paardenvirus. Hij is een jonge talentvolle dressuurruiter en is dagelijks bezig met de sport en regelmatig met zijn paard te vinden op dressuur-wedstrijden. Mijn andere zoon is een fanatieke keeper bij Foreholte. Twee totaal verschillende sporten, waarbij plezier hebben in de sport voorop staat.

Als voorzitter van een ruitervereniging weet ik dat de contacten met ondernemers, mogelijke sponsoren en de lokale politiek enorm belangrijk zijn. Sportcafé: “samen”, in de ruimste zin van het woord.

Marieke Voorn, PR en social media

Sporten is meer dan alleen maar een ronde rennen of een wedstrijd spelen. Sport daagt uit, het maakt je fitter. Je voelt je gezonder en je zit beter in je vel. Sport gaat ook over een prestatie neerzetten, communiceren binnen een team, samen trainen en samen beter worden. Vanuit mijn werk als redacteur en journalist volg ik de sporten in Teylingen zoveel mogelijk en zie wat voor belangrijke rol ze in onze gemeente spelen. Daarnaast trek ik zelf nog wel eens mijn hardloopschoenen aan en sta met enige regelmaat op de tennisbaan.
 
Binnen Sportpromotie Teylingen verzorg ik de communicatie. Zo verstuur ik de persberichten rond de Sportcafés en zorg dat onze sociale media-accounts actueel zijn. Daarnaast ben ik ook onderdeel van de jury van de jaarlijkse sportprijzen van de gemeente Teylingen.

Peter rodenburg

Het voetballen heeft mij al mijn hele leven te pakken. In de jeugd bij Teylingen, later in Den Haag, zowel in de zaal als op het veld.

Vanaf begin jaren ’90 weer in Voorhout en Sassenheim, bij de Brikkies, een club voetballende mannen, waar het plezier voorop staat.

In die periode ook als begeleider bij de jeugd van Ter Leede actief geweest en in de Vrijwillligerscommissie. De laatste jaren vanwege een knieblessure een kijker van het spelletje geworden, bijv. bij mijn beide zoons, die dezelfde liefde voor deze sport delen.

Naast het voetballen enkele jaren gebadmintond en getennist bij STV en TOP. En vanaf 2003 organisatorisch actief als secretaris van de Sassenheimse IJsclub.

In de loop van de jaren heb ik bemerkt dat sport in Teylingen veelomvattend is en dat er op tal van terreinen met veel passie gesport wordt, soms ook op uitzonderlijk hoog niveau. Het delen van een zelfde passie leidt tot interessante ontmoetingen en verbindt mensen. In een gemeente als Teylingen zijn de lijnen kort en kom je elkaar overal tegen. Media, politiek, bedrijfsleven en sport vormen daarom een prima combinatie.

Ik lever graag een bijdrage aan deze samenbindende activiteiten en zie het Sportcafe als een goede ontmoetingsplaats.

Jochem Aalders, webdesign, content beheer, promoter, IT advies

Sporten en ondernemen… hoe geweldig gaan die woorden samen?!
Politiek en media passen daar geweldig bij en probeer ik mij flink in te verdiepen.

Sinds mijn jonge jaren volleybal ik minimaal 2x per week het hele jaar door. Verder ren ik en probeer ik zo veel mogelijk te kitesurfen.
Sinds 2017 ook mijn eigen onderneming opgestart; Online? Ja! Ondernemen is met de paplepel erin gegoten door mijn ouders met een eigen, drukke bakkerij in het oosten van het land.

Na 3.5 jaar in Zwitserland gewoond te hebben, zijn ook wij verslaafd aan de bollenstreek geraakt en gaan hier voorlopig niet weg. (maar zeg nooit ‘nooit’) Wat een leuke mensen en wat een hoop vernieuwing. Met mijn opgebouwde kennis omtrend webdesign en IT advies help ik Sportcafé Teylingen met allerlei zaken zoals de website, email, meedenken om meer mensen enthousiast te maken om nieuwe bijeenkomsten bij te wonen etc etc.

Maar ook ik moet (en wil) nog veel leren en hoop dat ik dat van jullie in de mooie bollenstreek kan doen!